середу, 14 березня 2012 р.

Онлайн-лабораторія для бібліотекарів

Вчора тільки повернулася з Сімферополя, де проходила "онлайн-лабораторія" для бібліотекарів юнацьких бібліотек Крима - тренінг "Бібліотека 2.0: традиції плюс інновації". Захід проводився у рамках Меморандуму про співпробітництво між АР Крим і програмою "Бібліоміст".  

Головною темою була вебдванольність і її впровадження, або краще сказати, в деяких випадках - посилення в українських бібліотеках.

Як дуже добре зазначила п.Олена Башун, менеджер тренінгових центрів програми "Бібліоміст" у своїй презентації "Бібліотека 2.0: як реалізувати концепцію бібліотеки нового покоління у власній бібліотеці", згідно з цією концепцією, читач не просто в центрі, а читач визначає перелік бібліотечних послуг. 

Сподобався інформаційний огляд професійної періодики на тему "Бібліотека 2.0", підготований Оксаною Єршовою, методистом Кримської республіканської бібліотеки.

А справжньою "родзинкою" став майстер-клас з використання технології stop-motion для створення бібліотечних відео, проведений Михаїлом Кудряшовим, завідувачам відділу інформаційних технологій бібліотеки. 30 хвилин на мозковий штурм, розробку, продакшн і постпродакшн - я досі під враженням!

А ось і саме відео - будь ласка! Хіба не шикарно для людей, яке вперше дізналися про цю технологію?

Більше фото - на сторінці |програми "Бібліоміст" у Facebook.

1 коментар:

  1. Тема тренинга актуальна не только для библиотек Крыма. Где и как можно узнать о будущих подобных тренингах и семинарах, как принять в них участие? На сайте Библиомоста такой информации нет. Также хотелось бы знать о новых грантовых конкурсах для библиотек, кроме библиокинофеста и компьютеризации. Спасибо.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...