четвер, 2 лютого 2012 р.

Підтримаймо розвиток сільських бібліотек України!


Шановні колеги,

наводимо лист із закликом долучитися до ініціативи Міжнародного фонду “Відродження” та підтримати розвиток сільських бібліотек України.

У грудні 2011 року Антикризова гуманітарна програма МФВ оголосила конкурс серед  бібліотечних закладів та громадських організацій на розробку проектів з активізації просвітницької та культурницької ролі сільських бібліотек.

За умовами конкурсу, загальний бюджет якого склав 600 000 гривень, бібліотеки-переможці в якості винагороди одержували можливість оформити підписку на газети та журнали, а також замовити нову дитячу літературу, сучасну українську прозу/поезію,  енциклопедії, словники та довідникові видання, видані в Україні після 2009 року. 

Результати конкурсу перевищили наші очікування. Було одержано майже 800 проектних пропозицій від сільських, селищних, районних та шкільних бібліотек!  Аналіз цих проектів вказує на важкий стан, в яких опинилися місцеві осередки культури. Впродовж останніх п’яти років рівень поповнення бібліотечних фондів скоротився в п’ять, а подекуди й в десять разів! Керівники бібліотек благають благодійні організації по допомогу та звертають увагу суспільства на падіння інтересу дітей та молоді до читання та Книги.


Ми не можемо стояти осторонь цих негативних тенденцій! Якщо Ви не байдужі до питання збереження місцевих культурних осередків та забезпечення сільській молоді рівного доступу до сучасних знань та текстів, долучайтеся до підтримки сільських бібліотечних фондів!

Міжнародний фонд “Відродження” може підтримати лише 80 сільських бібліотек, але з Вашою участю їх кількість може стати значно більшою! Ми готові обговорити  будь-які формати співпраці з Вами. 

Всіх небайдужих просимо звертатися за телефонами у Києві (044) 482 24 29 або електронною поштою smagliy@irf.kiev.ua.

Звертатися можна до Катерини Смаглій, Директора проектів, Антикризова гуманітарна програма
Міжнародний фонд “Відродження”

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...