середу, 18 січня 2012 р.

Бібліопарасолька


Побачила публікацію на блозі Білозерської ЦБС з рекламою нової бібліотечної послуги - в бібліотеці можна отримати парасольку, якщо несподівано почався дощ.



Згадалося, що бачила подібне у бібліотеці Сан-Франциско - там обладнане спеціальне місце для мокрих парасольок відвідувачів.


Мило, нескладно і одразу створює комфорт користувачів.

13 коментарів:

  1. Выдача зонтиков - интересная идея! А у нас вот планировалось в залах обслуживать выдавать во временное пользование очки, тем читателям, которые забыли свои дома! Но пока эта идея не осуществилась.

    ВідповістиВидалити
  2. Сразу две прекрасные идеи!
    Возможно, если не очки, то хотя бы лупу выдавать? В метро видела продают по 10 грн пластиковые, такие вот, их и как закладки удобно использовать.
    Благодарю, вы вдохновили меня!

    ВідповістиВидалити
  3. Колеги, рада, що Вам це корисно! Окуляри - це справді супер-ідея. Я, відверто, про таку ще не чула. До речі, можливо домовитись з якоюсь фірмою-виробником окулярів або оптикою і вона б надала декілька екземплярів безкоштовно як додаткову рекламу.. Нема меж креативу бібліотечних маркетологів ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. крім книг - парасольки, нетбуки,окуляри, кіндли та інші всілякі рідери, собак для навичок читання чи релаксації, і навіть...бібліотекарів на якийсь час:-) Що тільки не "випозичають" бібліотеки у намаганні залучити користувачів. Не перебільшити б. І не забути про основну місію?

      Видалити
  4. Супер! А почём парасольки? Или их предполагается в долг давать? Как признак особого расположения и уверенности, что "вернут обязательно!"...

    ВідповістиВидалити
  5. @Могилянська Бібліотекарка

    Звичайно, діяти треба за принципом "що занадто, то не здраво".

    @VolNa

    Это точно. Особый бонус для примерных читателей и поощрение другим :))
    По поводу условий выдачи зонтиков, думаю, можно написать Белозерской библиотеке или на Facebook - Татьяне Пономаренко. Может, действительно все на доверии. :)

    ВідповістиВидалити
  6. ой вернут ли...с нашим менталитетом...Хотя идие хорошие, я бы не рискнула у себя такое внедрить...

    ВідповістиВидалити
  7. @Тетяна Кущук
    Так, на перший погляд дуже сумнівно, знаючи нашу любов до "халяви". З іншого боку бувають приємні винятки (хоча б ті, що підтвреджують загальне правило :)) думаю, така послуга може спрацювати у районній або сільській бібліотеці, де більшість людей знають одне одного, а отже, це "справа совісті" :) Тим цікавіше, дізнатися, як це організовує Білозерка..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. До речі, в мене в бібліотеці в кабінеті є "запасна" парасоля, світер, шарф))) Все періодично позичають, потім через деякий час повертається. Серед колег, звичайно, блукає. На радіо принесла запасну парасолю а-ля Мері Попінс - умикнули за рік (підозра на шефа) - досі благаю вернути на місце в куточку, а ні гу-гу. Що казати про ораву користувачів?))) Але любі ідеї мають право на життя...

      Видалити
    2. Так, ситуація знайома до болю.. Ну, от чому нам (маю на увазі більшості людей :)) хочеться перейти дорогу не на "зебрі", а ближче до нашого будинку/маршруту, хоча ми й виграємо 15 метрів/3-4 хвилини; чому, поцупивши чиюсь, точніше "нічийну" (чит.: державну) дрібничку, що "погано лежить" люди вважають себе мега-розумними чи вправними, хоча простіше купити і мати свою.. зітхання..
      У всякому випадку, я Білозерці написала - тепер аж кортить дізнатися, як вони це організували :)
      А шеф ай-ай-ай! може, це не навмисно, а через велике навантаження ;)))

      Видалити
  8. Повністю підтримую пані Тетяну!!! Не для нашого люду така послуга!!!

    ВідповістиВидалити
  9. Зонтики и все остальные "новшества"- это хорошо? Мы все-таки забываем о главном - были бы книги в библиотеке, к нам бы люди ходили, особенно за новинками. И компьютеров тоже больше надо. Но пока нас будут так финансировать, как сейчас, вернее - не финансировать, мы и будем выдумывать бог знает что, гранты искать, проекты писать. Все эти идеи, в основном, от бедности нашей библиотечной. Нашим читателям буквально сидеть не на чем, стулья разваливаются, столы на колени читателям падают, ремонты нужны капитальные, чтобы мы привлекательными были, и книги, конечно. А нам денег на книги сколько лет не дают? А какой буфет в нашей областной библиотеке был! И где он? То-то и оно, так и зонтики с очками давать начнешь. Или вот еще идея - туалет. У нас сейчас в центре города общественного туалета нет. В кафе тебя тоже просто так в туалет не пустят. Это в Америке, в Италии в любой магазин или кафе зайти можно, чтобы такой кабинет посетить. У нас же в поликлинике пока его найдешь, глаза на лоб вылезут. Пусть библиотеки, (которые могут, конечно, у нас у самих эти заведения не везде на высоте) предоставляют такую услугу. Надо по нужде - пожалуйста, только читательский билетик оформи, что ли... Утрирую, конечно, но почему бы и нет?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. @Анонім
      Звісно, щодо першої частини коментаря, як вже писала вище, принцип один - "що занадто, то не здраво" і основну місію бібліотек ніхто скасовував. Але знов-таки, щодо "новшества по бідності" - це як сказати. Такі речі передбачають не замінити основні функції, а зробити так, щоб людині було максимально комфортно і вона хотіла повернутися знов і знов. І на це спрямовані всі ці малі дрібнички. Ви ж самі, напевно, знаєте про меблі в кав'ярнях і ресторанах: стільці та крісла роблять такими, щоб людині було максимально зручно і вона не хотіла піти, те саме в офісах керівників: для бажаних відвідувачів пропонуються зручні стільці для небажаних навпаки, щоб скоріше йшли тощо.
      Або навіщо, Ви скажете, у дитячих та й не тільки бібліотеках живуть папуги, шиншили, зайчата?
      Так і це - абсолютно той самий принцип і дуже часто облаштування таких невеличких зручностей не вимагає великих коштів.

      А щодо туалету - непересічна і цікава думка. Абсолютно підтримую - чому б ні?

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...