понеділок, 30 січня 2012 р.

Вінниця-Твінниця, бібліотека-твітека

Не треба лякатися ;)

Приємно бачити, що бібліотеки починають ТВІ-рінькати дедалі голосніше. У минулу суботу відбувся перший вінницький твітер-івент - зустріч користувачів соціальної мережі Twitter. У заході вязли участь топ-твітеряни з Києва, Черкас та Західної України (так званого #ГалУжНету).

Подія варта уваги у багатьох сенсах - цікава статистика+ідеї+багато креативних людей+жарти, що у сумі дорівнює = професійному розвитку та гарному настрою. 

Серед цікавинок, що стосуються нас, бібліотек: "хто б міг подумати, що завдяки твітерянам така офіційна назва (Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. Тімірязєва) перетвориться у місцевий мем - "ТімірЯЯЯЯЯЗЬ - библиотека моей мечты." І далі цитую - "Сподіваємось, що ця оновлена назва поверне прогресивну молодь до читальних залів :)".

Корисно: Серафим Погребнов (@simaasan) розповів учасникам про запровадження та використання мешканцями Вінниці хетшегу #vnua для розміщення та відслідковування місцевих новин.

Креативно: в кінці офіційної частини заходу учасники прийняли несерйозну резолюцію з пропозицією перейменувати Вінницю у Твітнницю.



На наступний твівент, що відбудеться у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гончара 26 лютого, чекаємо з нетерпінням, а, може, вдасться й долучитися!








Ну, а ще, насамкінець, хочеться поділитися гарною Тві-ідеєю, на яку натрапила у просторах блогосфери.


Лондонська таверна The Opera Tavern пропонує своїм читачам у Твітері (фоловерам) приховане меню, недоступне для звичайних відвідувачів. Щомісячно заклад оголошує секретний бургер і розміщує в мікроблозі пароль, який необхідно назвати офіціанту.


Окрім відчуття цінності бути причетним до певної групи, користувачі також отримують приємне відчуття належності до закритого клубу. Чималу роль тут також відіграє елемент гри. 


Чому б таку ідею не взяти на озброєння бібліотекам? Запропонувати якийсь невеликий бонус для своїх читачів у Твітері?

4 коментарі:

  1. Цікаво! Дякую за анонс! Готуємось. Запрошуємо всіх зацікавлених. Готуємо анонс проекту "140 років бібліотеки в 140 твітах, кожен у 140 символах (назва умовна)
    Теж написала
    http://om222.blogspot.com/2012/01/blog-post_29.html

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, Наталю і вже потираємо ручки, готуючись до херсонської тві-події. Назва - дуже суперська!

    ВідповістиВидалити
  3. Двічі приємно вражений:
    1. Стилістикою статті - живо і оригінально
    2. Як одному з організаторів вінницького VinTwEvent приємно прочитати гарні слова в адресу нашого заходу

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже дякуємо Вам! Як же приємно зробити це особисто - через блог і висловити захоплення твівентом ще раз. Дуже раді, що бібліотеки дедалі більше модернізуються, вебдваноляться і йдуть до громад, а громади до них. Ух, класно! А Ви були серед організаторів чи учасників? Не знаєте, як виникла ідея провести твівент саме в бібліотеці?

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...