вівторок, 24 січня 2012 р.

Читання-спілкування-зітхання

Побачила ці плакати-білборди кампанії публічної бібліотеки м.Мілвокі, США на блозі американського бібліотекаря-блогера David Lee King у дописі під назвою "Мілвокі, ти не правий!"

Зрозуміло, що 3 основні "меседжа" кампанії - перефразування логотипів найпопулряніших соціальних мереж:





Facebook
"Прихили обличчя до книги"

YouTube -
"Ти міг би читати"

Twitter
"140 символів? Спробуй мільйони".



На думку блогера, кампанія не є досить вдалою, тому що загалом книги протиставляються іншим  видам контента і, зрештою, порівнюються не співмірні речі, так би мовити, "теніс краще, ніж хокей". Оскільки, передусім, соціальні мережі - це спосіб комунікації, а сказати, що краще - спілкування з другом, чат з родичами, перегляд новин/ролика з відеоінструктажем "Як полагодити кран" або читання навряд чи хтось взагалі наважиться.

Втім, визнаю, слогани кампанії сформульовані привабливо. Цікаво дізнатися, наскільки вона успішна.

6 коментарів:

  1. Цікава тема :) Моє завдання навчити людей (дітей) думати. А вже наступне - долучити до читання. Зараз дуже багато б'ють на сполох, що діти і молодь не читає. Той що, вони не гірші, вони просто - інші! Страшніше, коли людина не навчена думати. Читання - це не панацея:) Багато моїх знайомих обмежуються сучасними детективами. Яка користь від такого плідного читання:)
    А, взагалі...теніс НЕ краще, ніж хокей. Кожному - своє :))

    ВідповістиВидалити
  2. А ви знаєте, мабуть молодь по своєму приходить до читання. Моя донька завжди мало читала, на відміну від мене. Рік назад ми змінили школу. Перейшли в ліцей. І тепер виявилось, що читати - це модно. Тепер про всі новинки я дізнаюсь від доньки. Ось так! Оточення теж має своє значення

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Про оточення - цілком із Вами згідна :)
      Також не останню роль відіграє і сімейний приклад :)
      А в школі, де навчається моя донька, є гімназійні і звичайні класи на одному потоці. Ситуація така сама. Нормально ставляться до навчання в гімназійному, а в звичайному класі - соромно приділяти навчанню увагу та соромно читати. Навіть ті діти, що чимось цікавляться, з гордістю пишуть на сторінках ВКонтакте "улюблених книг - НЕТ". Ці стереотипи переходять із класу в клас...
      Говорять - діти індивідуалісти, та тут - просто стадний інстинкт, упереджене ставлення до книги :) Хоча комікси, анекдоти та короткі історії читають!:)

      Видалити
    2. Оксаночко, добре, що не смски, як було десь, здається, в Німеччині :))

      Yedyna та Оксана,

      А цілком згодна - якщо читають більше, тим паче, читання престижно - ну, для цього й працюємо.

      Видалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...