середу, 18 січня 2012 р.

Так сьогодні виглядає Вікіпедія

Ще вчора знаходила інформацію про те, що англомовна Вікіпедія закриється на добу 18 січня на знак протесту проти антипіратського законопроекту, що готується до прийняття у США (SOPA - Stop Online Piracy Act). 

Прочитала, твітнула і забула. А сьогодні машинально перейшла за лінком, що вів на Вікіпедію і стикнулася з цим чарівним фото.


Законопроект SOPA, який активно лобіюють великі гравці американської індустрії звукозапису та кіновиробництва, передбачає за рішенням суду відключати від доступу до мережі будь-який Інтернет-ресурс, що розповсюджує неліцензійний контент, навіть, якщо власник цього сервісу не має причетності до розповсюдження цього контенту.
Проти законопроекту в його нинішній редакції виступають Facebook, Twitter, Mozilla, eBay и Google, а також російська компанія "Лаборатория Касперского"
У зв'язку з цим згадався рух за відкриті дані (open data), прихильники якого взагалі виступають за відмову від ліцензій, втілюючи в життя прицип "будь-яка людина повинна мати змогу отримати доступ до будь-якої інформації".
А також прийшов в голову Закон України «Про захист персональних даних», згідно з яким наші дані тепер будуть захищати, ну дуже ретельно. 
Що ж, очевидно, те, що крапку в цій дискусії поставлять не так швидко, але без Вікіпедії навіть один день кепсько..    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...