пʼятницю, 18 листопада 2011 р.

Неконференції для бібліотекарів

не хвилюйтеся, якщо неа кемпі Вас ніби-то не слухають,
 слухають-слухають, ще навіть у Твітер транслюють :)
Сьогодні виступала на тему "Неконференції для бібліотек" на Другій Школі професійної майстерності "Молодий професіонал бібліотеки для юнацтва" у Державній бібліотеці України для юнацтва з цим. Це було великою честю і приємністю для мене, дуже дякую за запрошення своєї реальній і віртуальній колезі Євгенії Кулик!




Деякі з розповсюджених визначень не-конефернції, з якими зіткнулася - це "кава-пауза, що затяглася на цілу конференцію", а також, що на не-конференції нема "жодної програми..., поки учаснки не створять її". Торкнулася видів та елементів не-конференції: баркемп, відкритий простір, "блискавичні промови", світове кафе, печа-куча.

Згадала ті кемпи і не-конференції, які відвідала сама: Microsoft Blogtoberfest, Open Government Data Camp, Social Media Marketing Camp, Microsoft Minicamp.
бажано-обовя'зковий елемент неконференції - гра

Звичайно, згадала один з найуспішніх бібліотечних онлайн-проектів на сьогоднішній час - групу в  Facebook  "Неконференция библиотечных блогеров".
а такі дошки з відгуками гостей бібліотекі також роблять

атмосфера сприяє творчості
Open Government Data Camp, Польща

на рідних теренах
І справді, потенціалу для цього виду заходу для бібліотек чимало, особливо для юнацьких. І, відверто кажучи, аналізуючи деякі види та компненти не-конференцій, переконуєшся, що це "добре забуте старе" і те "що ми вже проходили". Втім, нове слово, нова марка - і йдемо вперед. А Ви як вважаєте? Чи застосовуєте формат "кемпів" і "не-конференцій"  у своїх бібліотеках?

4 коментарі:

  1. Цікаво. Для мене і моїх колег - це новинка.

    ВідповістиВидалити
  2. Рада, що Вам цікавий матеріал. Як ми обговорювали на Школі, не думаєте провести не-конференцію на лежаках на пляжі або на кріслах-мішках? Дуже зручно і сприяє натхненню :)

    ВідповістиВидалити
  3. У нас є досвід під час чаювання в маленькому колі, а потрібно спробувати у великому і на кріслах-мішках ;)

    ВідповістиВидалити
  4. О! Серйозно? А фото є? А яку тему обговорювали? Я щось аж мало не підстрибую від нетерпіння :)

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...