пʼятницю, 28 жовтня 2011 р.

Камера, мотор, почали!

Позавчора завершився тренінг з розробки ефективних відео і поспішаємо фото-, на жаль, поки не відео- звітувати про подію :) 

Деякі з тем, що розглядалися, під час тренінгу: сучасне знімальне обладнання стандартної  (SD) та високої (HD) чіткості, основи композиції кадру, технологія відеозйомки, зйомка інтерв’ю, освітлення при зйомці, відеомонтаж, найпопулярніші відео сервіси, їхні недоліки та переваги (youtube.com, rutube.ru, vimeo.com), відео та нові медіа: розміщення відео в мережі, доступні новомедійні сервіси (mobipicture.com, yfrog.com, twitvid.com), вірусне відео: приклади і рекомендації щодо створення.

Одне з базових правил - щоб знімати гарне відео, людина повинна вміти, як мінімум, добре фотографувати. Отже, зізнаюся, коли я, як завжди, фотографувала учасників під час тренінгу ручки підступно трусилися і я все вагалася перед тим, як натиснути кнопку - а чи не "завалила" я горизонт, як там експонометричний контроль облич учасників у кадрі, як відбивається світло і чи витримала я золотий перетин... :))

Але, зрештою, як нічого не робити, то нічого й не буде, отже судіть самі :) Сподіваюся, буде цікаво! З тими заявниками, які подавали анкети, але не пройшли тренінг цього разу сподіваємось побачитись на тренінгах у наступному півріччі і разом сприяти розробці якісного бібліотечного відео. 

Ну, а про решту, сподіваюся, розкажуть і покажуть самі учасники.


тренер Михайло Лєбєдєв

згадуємо фізику й основи оптики :)

вдало знятий епізод багато важить

Різні види світла для різних цілей






тренер Володимир Гребьонкін

майбутні бібліотечні Спілберги та Довженко!

11 коментарів:

  1. Дуже класний тренінг! Побільше б таких!!! Дякую :)

    ВідповістиВидалити
  2. Олег, Nata: дуже-дуже дякуємо, і побільше б таких суперовий учасників!

    Могилянська Бібліотекарка: сподіваємось і будемо все робити, щоб так і сталося! Наразі плануємо провести тренінги для тих, хто подавався на жовтневий захід - надійшло більше 130 заявок. Ото вже бібліотечні відео розгорнуться!!

    ВідповістиВидалити
  3. Чекаємо, коли й нас запросять!!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Тренінг - мегакрутий! Раджу усім, навіть, якщо ви не маєте відношення до фото-відео зйомки, потім зрозумієте про що я...

    ВідповістиВидалити
  5. Почитала коментарі і дуже захотілося б взяти участь у такому ж тренінгу.Чекаємо з нетерпінням наступного півріччя!!!Запрошуйте - приїдемо обов`язково!

    ВідповістиВидалити
  6. O_Bulgakova - домовились! ;)

    Vitaliy - Дуже-дуже дякуємо, а ще - у нас пречудові учасники!

    ВідповістиВидалити
  7. Лариса: так, ми вже ціла команда і я навіть сказала б - бригада! ;)

    ВідповістиВидалити
  8. Дуже хочеться прийняти участь у такому тренінгу.

    ВідповістиВидалити
  9. Олена: Сподіваємось, так і буде! ;)

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...