середу, 17 серпня 2011 р.

Оголошено переможця Премії "Доступ до навчання" для бібліотек (ATLA) 2011

Сьогодні було оголошено переможця престижної Премії "Доступ до навчання" для бібліотек 2011 Фундації Білла та Мелінди Гейтс.

Переможцем стала Інформаційна мережа сухих земель (Arid Lands Information Network (ALIN).

ALIN створила 12 Центрів знань (Maarifa) у найвіддаленіших і найбільш складних для доступу регоінах Кенії, Уганди і Танзанії для того, щоб люди отримали необхідні інструменти і ресурси для поліпшення системи охорони здоров'я, підвищення доходів та загального рівня життя.

Більше інформації про діяльність Інформаційної мережі задля розвитку громад Східної Африки Ви можете отримати у цій презентації і на сайті Фундації Білла та Мелінди Гейтс.

Українські бібліотеки також вже декілька років намагаються штурмувати бастіони ATLA, деякі навіть виходили у півфінал конкурсу. І виглядає так, що одним з основних критеріїв успішної заявки є наявність великої коаліції бібліотек, громадських організацій, що спрямовує свою діяльність на подолання масштабної громадської проблеми, навіть міжнародного рівня.

Що ж, час ще є, нагадуємо, що ккінцевий термін подання заявок цього року - 30 вересня. 
Судячи по географії переможців конкурсу, є тенденція руху на Схід, отже бажаємо Вам величезних успіхів у підготовці Ваших проектів! 



Фонд приглашает общественные библиотеки и другие подобные учреждения за пределами США подавать заявки на получение премии. Кандидатами на получение премии могут являться учреждения, предоставляющие
общественности бесплатный доступ к информации благодаря использованию компьютеров и Интернета. Особенно приветствуются заявки от учреждений в развивающихся странах и учреждений, работающих с малообеспеченным
населением. Предпочтение будет отдаваться организациям, ведущим активную работу с группами населения, которые недостаточно обеспечены услугами: малоимущими, инвалидами или представителями общин меньшинств.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...