четвер, 21 липня 2011 р.

Просування бібліотек у Facebook

    Дорогі друзі, щось довгенько ми не чулись, все бігаємо як Фігаро там, Фігаро сям, дехто вже й у відпустках і, сподіваюся, читатиме цей пост зі свого смартфона, напівзарившись у пісок Ялти чи інших екзотичних пляжів. А, може, й з ноутбука, який надасть пляжна бібліотека, хтозна? Особливі ставки на Одесу ;)
    Власне, я спілкувалася останнім часом з Вами через Facebook. Правда те, що за останні десь півтора-два роки у цій мережі з'явилося багато бібліотекарів і бібліотек і від цього радісно, адже коло нашого спілкування розширюється.
    Хотіла запитати - чи багато з тих із Вас, хто має профіль у  Facebook, отримував повідомлення "бібліотека Х запрошує Вас дружити" або бачив "бібліотека Х має .... друзів"? Думаю, бачили.
    Але. Хочу звернути Вашу увагу на єдину простеньку річ -

особистий профіль і "друзів" можуть мати люди.
а для організацій мають створюватися сторінки, які мають "прихильників", або "людей, яким це сподобалось".


для обговорення різних тем можуть створюватися групи (можуть бути закриті і відкриті).



     Також зауважте, що, коли людина реєструється у Facebook, вона має вказати своє справжне ім'я і прізвище, на відміну від, скажімо, Вконтакте, де запросто можна зустріти Натешеньку *Пупсик* Іванову.
     Отже, колеги, радимо створювати сторінки Ваших бібліотек, а для того, щоб отримати більше позначок "подобається" і більше прихильників, може кидати лінки на сторінку Bibliomist у Facebook, щоб більше людей побачило і "лайкнуло".
     Окрім того, ось непогана стаття, присвячена бібліотекам у Facebook. Сподіваюся, це буде корисно Вам і Вашим бібліотекам онлайн, до зустрічі!

4 коментарі:

  1. Головний аргумент створювати сторінку бібліотеки як організації, а не людини, що останній має обмеження в 5000 прихильників, а у бібліотеки точно буде більше:-) Не обмежуйте!
    Про переваги бібліотечної присутності у ФБ, може ще комусь знадобиться це:http://kmalibrary.blogspot.com/2011/01/facebook.html
    Офф-топ: "занурившись у пісок Ялти": хіба там не камінчики?:-)

    ВідповістиВидалити
  2. щодо кількості прихильників - так, абсолютно! От, наприклад, людям не заборонено створювати для себе сторінки (fan page), як і зробила британська королевська родина та Дмитро Медведєв.
    А ось , наприклад, сторінка Чиказької публічної бібліотеки, яка вже має більше 5000 прихильників.
    Дякую за Ваш пост, пані Тетяно! Дуже корисна інформація про "10 речей", ми навіть її використовували для підготовки листівок.

    :)) а щодо Ялти - мабуть, я до сьогоднішнього дня була в омані чи у мене всі враження від Криму так змішались, що буда впевнена, що там пісок :))) ну так, занурення у камінчики радше скидається на тортуру :)

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую за уточнену інформацію, а то сиджу і гадаю, добре я зробила чи ні?!

    ВідповістиВидалити
  4. Дякуємо Вам! Сподіваємось, ця інформація буде корисною Вам і Вашим читачам.
    Коли зробите, можете кинути лінк на сторінку Bibliomist у Facebook, щоб прихильники сторінки і ми Вас "вподобали". Чи ми вже вподобали? :)

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...