понеділок, 25 липня 2011 р.

На сьогодні мої улюблені слова: флеш-моб і теракота

Приєднуюсь до ініціативи Майстрині хитросплетінь та Споскуниці книгою і нарешті ділюся нашвидкуруч зробленим колажем.

Суть гри полягає в тому, що "ви фотографуєте у себе вдома будь-які 9 предметів певного кольору і розміщаєте посиланння на свій флеш-моб у коментарях до цього посту і відповідно у своєму блозі. Нижче опишіть, що зображено на кожній картинці. Звертайтеся, щоб отримувати завдання-кольори. А Ви у свою чергу будете давати завдання кожному, хто захоче, у своєму блозі.».

Моїм завданням був теракотовий колір, вибачте, якщо я не до кінця зрозуміла тонкощі цього відтінка чи в мене не так багато було в оточенні цих самих теракотових речей, але от найближче, що потрапило до об'єктиву (вдома і на робочому місці):




1. віяло з китайськими мотивами
2. фотографія з репродукцією картини Клімта, подарована колегою
3. статуетка черепашок (яка приносить удачу/мудрість/багато всього гарного) - знавці фен-шуй - підкажіть :)


4. гарнесеньке дерево бажань, подароване подругою на день народження цього року

5. ще один подарунок на день народження - звичайно, книга!  :) сувенірна, збірка афоризмів 
6. ну, люблю я черепашок - іграшка, яку виграла минулого року на весіллі троюрідного брата в конкурсі
7. дерев'яна шкатулка з прикрасами
8. улюблена кружка з Чорногорії
9. і нарешті - пачка кави з кардамоном, яку колега і подруга привезла в подарунок з Єгипту і яка має незрівнянний аромат.


Ну, от, коротенько накидала. Не сваріть дуже, якщо деякі речі не дуже теракотові :) І, якщо сподобалось, замовляйте кольори! Сподіваємось, також цей проект буде цікавий Вашим користувачам і Ви дізнаєтеся про них більше завдяки кольоровим колажам. ;)

20 коментарів:

  1. Ганна, замечательный коллаж получился. Очень интерсные "экспонаты"для него подобрались. Веер шикарный и черепашки мне очень нравятся.

    ВідповістиВидалити
  2. Flea, спасибо огромное! Я сама, откровенно говоря, удивилась этой "экзотике" :))которая немножко не из наших широт :)
    Хотя, очевидно, чрезвычайно, полезное упражнение - помогает понять и лучше разобраться в себе. Это какой-то психологический тест, не знаете?
    Я знаю, что есть такая практика для определения своей идентичности - попытаться нарисовать себя/свою организацию/продукт. Мы вот недавно такой вопрос на страничке Библиомоста в Facebook задавали. Я вышлю линки на примерные коллажи :)
    Может, это из той же серии? Или я все усложняю :))

    ВідповістиВидалити
  3. Хочу присоединиться к "цветному" флеш-мобу))) Какой мне предложите цвет?

    ВідповістиВидалити
  4. Дуже приємно! Чудово! Отже, Ваш колір - один з найбільш універсальних, літній і святковий - білий.
    Бажаємо натхнення і сподіваємось скоро побачити білий і пухнастий колаж! :)

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую, пішла творити)))

    ВідповістиВидалити
  6. а ми в нетерпінні! цікаво так!! :))

    ВідповістиВидалити
  7. Добрий день Ганна! Я теж дуже люблю черепашок! Коли торік була в Турції бігала по магазинах та обирала собі черепашок: цілих 3 привезла. Кажуть, вони символи мудрості та довголіття. Будемо сподіватися.

    ВідповістиВидалити
  8. @Библиотечная универсалка Ага! Ось воно що! Дуже дякую за роз'яснення, мені чомусь дуже подобаються черепашки і слони і різні атрибути з ними - сумки, сувеніри, статуетки :)
    Дуже вдячна, що тепер знаю напевно, що означає цей символ і теж дуже хочеться сподіватися і на мудрість (це було б просто неперевершено - ще в кубі! :))
    і на друге (ну, тут просто чекати :)
    А що символізує слон, часом не знаєте? Дякую!
    Не хочете й собі якийсь колір до блогу? :)

    ВідповістиВидалити
  9. Ганна, я случайно знаю, что символизирует слон. В большинстве культур слон олицетворяет силу и мудрость, а еще слона считают символом удачи. А что касается составления коллажей, это, безусловно, очень полезное упражнение. Как и любое другое творчество позволяет раскрывать и познавать себя. А обилие «экзотики», мне кажется, характеризует натуру живую, ищущую, стремящуюся к новым горизонтам.

    ВідповістиВидалити
  10. Добрий день Ганна! Так, слон в помешканні просто повинен бути! Це дійсно дуже сильний символ та значущій. Але в ідеалі їх повинно бути 7, виставленних по зросту на видному місці, бажано, щоб їх було добре видно з місця, де ви відпочиваєте. Я теж слоників люблю. В багатьох культурах світу вони займають важливе місце, завжди як мудрість, стриманість, виваженість. Доречі, Ви знаєте, що вагітність слона проходить впродовж 2-х років?
    Так, дуже хочу колір!

    ВідповістиВидалити
  11. @Flea
    Спасибо большое за разъяснения! Сила, мудрость и удача в придачу - как раз то, что нужно :)
    Да, упражнение, помимо немалого удовольствия от творчества, очень понравилось именно тем, что помогло проанализировать себя и как-то лучше себя понять, что ли.. свою идентичность :) Спасибо еще раз! А Вы других подобных флеш-мобов не знаете? :)

    @Библиотечная универсалка
    Так, так, 7 слонів - як у 50-рокі та в радянських фільмах тієї епохи, в'язані серветочки.. Дуже симпатично, ностальгічно! У нас дома, пам'ятаю, ще був такий набір з 7 рибами. Треба тепер собі обов'язково таких слоників дома завести :) Дуже-дуже дякую за пояснення і за "наводку" :)
    Так, про цю біологічну особливість слонів чула.

    Ну, якщо у нас така тема сьогодні зайшла, то як Вам сірий колір? :)

    ВідповістиВидалити
  12. Ганна, с подобными флеш-мобами я больше не сталкивалась. Но вполне можно организовать что-нибудь этакое самим... Темой тех же коллажей можно сделать не цвет, что-то другое. Например, интересно было бы увидеть подборку на тему "мечта"…

    ВідповістиВидалити
  13. Для мене це буде досить важким кольором, бо я себе оточую речами пастельних кольорів дома, але з яскравими деталями. Та труднощі закаляють. Піду сьогодні додому шукати сірі речі! Дякую!

    ВідповістиВидалити
  14. Мой белый коллаж готов)))
    http://mslight84.livejournal.com/1394.html

    ВідповістиВидалити
  15. @Flea
    Действительно! Хорошая идея. Давайте?

    @Библиотечная универсалка
    Ой, шкода, шкода. Не знаю, чи дозволяють правила флеш-моба змінювати колір.. :) Чи Ви не шукаєте легких шляхів? ;)

    @mslight84
    Браво-бравісимо! Навіть не думала, що з білим кольором можна знайти стільки цікавенних речей і такий гарний колаж зробити... Вас процес творчої підготовки не наштовхув на аналіз себе, своєї ідентичності та оточення? Мене - так, і це додатковий бонус :)) Ніби на себе з боку подивилася, ну й решта також :)) Дуже дякую Вам ще раз!!

    До речі, дорогі друзі, я на наступному тижні буду у відпустці, то вже буду відповідати через тиждень, після 6 серпня.
    А Ви у відпустку не збираєтесь? Чи вже були? :)

    ВідповістиВидалити
  16. @mslight84
    До речі, чомусь не можу залишити коментар на Вашому блозі :( не можу зайти ні під аккаунтом ФБ, ні Гугл.. Ну, власне, хотіла ще раз висловити компліменти Вашій роботі, такій естетичній та привабливій! Багато часу витратили на підготовку чи процес творіння захопив повністю і зробили на одному подиху? :)

    ВідповістиВидалити
  17. Ганно, дякую)))Колаж зробила на одному подиху, години за дві. Дуже захопив процес. А ось livejornal, нажаль, підвів. Вчора пів дня намагалася викласти пост, у них якийсь збій((( Сподіваюся не надовго.

    ВідповістиВидалити
  18. а щодо самоаналізу, то я зрозуміла, що живу у рожевому царстві своєї маленької донечки.))) Мабуть вже пора повертати собі частину простору і частину вільного часу для самореалізації та самовираження)))

    ВідповістиВидалити
  19. Ганна, надо попробовать. Как только вернусь домой, попытаюсь собрать такой коллаж, но думаю, что фотографий будет меньше, например 5, отличное число для мечты...

    ВідповістиВидалити
  20. @msLight84
    Добрий день! Нарешті-нарешті, повернулася з відпустки і можу знов, по-перше, привітати Вас, переглянути колаж та знов висловити свої компліменти. Ага, для мене ця вправа також на 100% допомогла проаналізувати себе.

    @Flea
    Здравствуйте, рада слышать от Вас! Прекрасная идея! Обязательно попробую, как только расправлюсь с горой дел после отпуска :) Спасибо!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...