четвер, 7 липня 2011 р.

Трохи про майбутні плани

Останнім часом помітила таку тенденцію, що біб блогери діляться або списком тем, обговорювати які вже давно набридло нецікаво (до речі, цілком поділяю "електронна книга проти паперової", "чи потрібні бібліотеки в 21 столітті" та "чи потрібен блог бібліотеці"), або привертають увагу до питань, які ніби дуже цікаві й актуальні, але в рішенні яких досі не проглядається жодного прогресу.

Нас з колегами часто (я би сказала навіть постійно-періодично) також розпитують - а які ваші  плани й цілі на найближчі декілька років, а яким проектам будете приділяти найбільшу увагу, а що цікавого/нового планується в програмі "Бібліоміст"? Подумала, що цього чудового святкового дня, 7 липня 2011 р. вже настав час таки трохи "розкрити карти" та розповісти широкій громадськості про наші найпотаємніші цілі.

Отже, спочатку ми провели серйозне соціологічне опитування в народі на одну з популярних у суспільстві й ніби далеких від бібліотечної справи тем.

Воно виявило, що:
1) насправді не існує жодної далекої від бібліотеки теми      
2) в системі життєвих цінностей сучасних молодих людей бібліотека та читання існують, але посідають лише відповідно 12 та 13 місця за 15-бальним рейтингом.

Відповідно, нашою основною ціллю на найближчі декілька років буде, як ви вже напевно здогадалися, піднесення бібліотеки та читання як мінімум до першої п'ятірки. Звичайно, із вашою допомогою :)

10 коментарів:

  1. Купа рядків вступу, а відповіді - зась! А як будете підносити? На скільки років продовжили програму?

    Маю питання - Купівля паперових, електронних інфресурсів не суперечить умовам гранту, чи лише модернізація доступу до вже наявних?

    ВідповістиВидалити
  2. Про "продовжили програму" - це скорше поки що ваші (та наші) побажання та чутки, ніж реальний факт. Якщо/коли продовжать - офіційно повідомимо.

    Я і не обіцяла (по крайній мірі у даному дописі) розказати, як саме. Сказала лише, яку потаємну мрію-ціль маємо та хочемо досягти. По великому рахунку відповідь на запитання ЯК дається при оголошенні кожного з конкурсів або іншої дяльності в межах програми.

    Щодо вашого останнього запитання, то в програмі існують (й існуватимуть) різні типи грантів, і їх умови дещо відрізняються. Загалом, у жодному з них досі не передбачалася купівля паперових ресурсів (хіба що в невеликій кількості з огляду на конкретну проектну діяльність бібліотеки). Електронні інфресурси - поняття дуже широке. У кожному конкретному випадку відповідь може бути різною, в залежності від типу обраного ресурсу, обгрунтування потреби і загального бюджету конкретної грантової заявки.

    ВідповістиВидалити
  3. @НевиліковнийОптиміст, а якщо б до Вас підійшов хлопець і почав би знайомитись, на який з вищенаведених прикладів відповіли б йому взаємністю?

    ВідповістиВидалити
  4. Ой, давно це було :). Залежно який хлопець, але номери 1,2,4,10,13 мали би найбільші шанси на успіх ;)

    ВідповістиВидалити
  5. А я вже бачу новий бібліотечний сервіс у переліку наявних - Ресурс для знайомств з симпатичними дівчатами. Хоча ніби Тернопільська юнацька бібліотека до цього вже вдалася.

    ВідповістиВидалити
  6. ...про "продовжили програму" - це скорше поки що ваші (та наші) побажання та чутки...

    Так ніби ще минулого року мали б закритись? Досі не відомо??

    ВідповістиВидалити
  7. Це ви, пане, нас так сильно любите? :) Та ми власне в 2009 тільки офіційно відкрилися.

    ВідповістиВидалити
  8. ...нас так сильно любите?..

    Це Ви просто так захопилися модернізацією публічок, що досі не зробили на сайті розділ "Про".

    А проект був розрахований на 3 роки. Хіба ні?

    ВідповістиВидалити
  9. Це ми так захопилися бібліотеками, що тільки про них/для них й пишемо :). Скоро буде новий сайт, на якому буде не тільки "Про", але й Що, Де, Коли, Як, Скільки, Для кого, Навіщо і Що з цього всього вийшло.

    А як вам знову чогось бракуватиме - маякніть, відкриємо додатковий розділ на блозі. Проект був розрахований на 5 років

    ВідповістиВидалити
  10. ...був розрахований на 5 років...

    А якийсь офіційний лінк кинете?

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...