четвер, 9 червня 2011 р.

Щасливі шосткинці елегантного віку - випускники факультету інформаційних технологій

"Той, хто припиняє вчитись, є старим, незалежно чи в 20, чи в 80 років. Той, хто постійно вчиться, залишається молодим. Найчудовішою річчю в житті є вічна молодість думки." Генрі Форд

25 травня 2011 р. завершилося останнє з занять ("Робота з графікою") факультету інформаційних технологій  нещодавно створеного у м. Шостка Університету ІІІ віку. Як доповідає поданий нижче відео-сюжет, саме цей факультет, створений на базі Інтернет-центру центральної міської бібліотеки ім. Л. Толстого викликав найбільший інтерес та зібрав найбільше слухачів.

Воно й не дивно, адже проблема затребуваності людей пенсійного віку дуже актуальна. Згідно з дослідженнями Всесвітньої організації охорони здоров'я, Україна займає 11 місце у світі і перше! в СНД за поширенням депресії серед людей похилого віку.     

Думаємо, що така затребуваність даного факультету була обумовлена ще й професійністю бібліотекарів - авторів та волонтерів проекту "Навчання протягом життя. Мій інформаційний світ", що був підтриманий в рамках Конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами програми "Бібліоміст" у 2010 р.




Найщіріші вітання як шосткинським бібліотекарям, так і випускникам! Як зазначили самі автори проекту, "під час реалізаії проекту був набутий корисний досвід залучення громадян пенсійного віку до участі у суспільному житті міста та адаптації до вимог сучасності, а також залучення нових користувачів здатних оцінити можливості сучасної бібліотеки... Якщо інші бібліотеки бажають впроваджувати подібний проект, ми готові поділитися набутим досвідом."   

1 коментар:

  1. цікаво було б подивитися на роботи випускників.. а взагалі такі проекти, на мою думку, мають просто унікальну важливість. Як би не було, в дітей, здебільшого, життя попереду, а от людей пенсійного віку часто геть нема кому рятувати від розчарування і депресії.. Отже, тільки подяка і компліменти. І побільше б таких проектів

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...