понеділок, 30 травня 2011 р.

У соціальних мережах головне - соціалізація. Враження від Bridgecamp #2

Я так дивлюсь, архіпродуктивний вийшов у мене минулий тиждень у плані відвідування різних соціально-медійних і фандрейзингових заходів. Отже, гідним завершенням і жирною крапкою цього тижня став Bridgecamp #2 "Просування у соціальних мережах для некомерційних організацій".

Cеред перспективних мереж для НУО були названі Facebook, Linkedin, професійні соцмережі (HR.Ukraine, Business.people, NGO Ukraine), ще Twitter. Ймовірно, Linkedin за межами Києва працюватиме з великим скрипом (хоча б через англомовний інтерфейс), а кількість профілів нині в Україні - 200.000.

З презентації Романа Сторчака щодо розробки стратегії у соціальних медіа сподобалася порада щодо вивчення свого користувача - спробуйте уявити і прожити один день такої людини: Коли вона добереться до Вашого шикарного ресурсу? Чи буде в змозі/силах щось читати, коментувати і клікати? Прозвучала порада робити принаймні 1 допис (обсягом до півсторінки А4) у два дні на блозі, щоб аудиторія не впала у сплячку.


А ще дуже ефективним інструментом є відео/аудіо (ніби в сім разів ефективніше за текст), ідеї взагалі бажано візуалізувати.

Серед усішних НУО-шних Твіттер-аккаунтів були названі Ресурсний центр ГУРТ, UNISTUDY, особистих - Олесі Сторожук

Порадили звернути увагу на винний блог Олексія Дмитрієва, Громадську кампанію "Новий громадянин", а також акцію "Зробимо Україну чистою".


Мені особисто було ще приємно познайомитися з оцим ресурсом - "Деревня Айтишников". Айтішники і бібліотекарі, налітайте! Роботи непочатий край. На "Деревню" запрошуються
команди з ідеями IT-проектів і без. А також дізнатися про чудовий соціальний проект братів-молдован "Бренд города - дело горожан" на прикладі Кишиніва. До речі, до нього також була залучена Кишинівська муніципальна бібліотека.




І, взагалі, пам'ятайте, що "Ваш користувач завжди на один клік від того, щоб like/unlike Ваш ресурс", отже соціалізуйтеся, спілкуйтеся, а ще не забувайте про зв'язок з оффлайн.

3 коментарі:

  1. Багато всього цікавого і корисного. Щодо особистих уподобань, то "Зроби неможливе - викинь сміття в урну!" від "Лотоса" порадувало особливо. Бо досі не бачила в Україні найбруднішого за Київ (великого) міста - от де би бібліотекам у співпраці з місцевою громадою, та ще й через такий популярний у Києві Фейсбук попрацювати...

    ВідповістиВидалити
  2. Так. Можете, й Бібліоміст на "суботник" покликати!

    ВідповістиВидалити
  3. Суботник і взагалі будь-яка суспільно-корисна праця на свіжому повітрі - це звичайно добре. Але у вухах звучить рекламний слоган "Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять" :), з яким за певних обставин можна посперечатися, але який є дуже актуальним як для теперішніх, так і для майбутніх проектів з екологічної освіти та культури населення.

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...