середу, 25 травня 2011 р.

Спільні тренування Бібліомоста і Бібліонета

Нещодавно наша колега і "улюблений тренер бібліотекарів", а також менеджер тренінгових центрів програми “Бібліоміст» Олена Башун відвідала Румунію з метою вивчення організації тренінгової діяльності програми «Бібліонет», румунського брата "Бібліомоста".



У Румунії для бібліотекарів розроблено два базові тренінги: 5-ти денний та 3-и денний. Формування команди тренерів здійснюється на конкурсній основі: обрано 82 тренери (по 2 тренери для кожного з 41 району країни), які пройшли 12 денний тренінг для тренерів (ТоТ).



Під час візиту було взято безпосередню участь у тренінгах Agres county і Brasov county library, а також взяти участь у feedback session на якій тренери визначали які методи краще застосовувати для навчання та аналізували роботу тренерів.



Також існують курси, які проводяться виключно за запитами бібліотек, а саме за темами: фандрейзинг, веб 2.0, менеджмент і лідерство.

Національна бібліотека Румунії

На останній сесії - звісно ж, домовилися про ще тіснішу співпрацю, отже, "Бібліонет", як будете
у нас на Колимі.. ну, або ми до Вас :)


P.S. А без цього неможливо - хоч і якість не дуже, але справжнісінький замок Дракули.

6 коментарів:

  1. До речі, Вам відомо, що Дракула непогано знав русинську. У Державному історичному архіві Львова зберігається його грамота, дарована львівським купцям.

    ВідповістиВидалити
  2. Спільний тренінг можна назвати "Дракула 2.0":-)

    ВідповістиВидалити
  3. @Pan - Цікаво... але щось того "русина" - Дракули якось у Трансильванії забагато. Як захочеш знайти якійсь "культурно-історичний" сувенір на згадку - не знайдеш жодного без цього пана :). Найщіріші вітання від Анки, by the way...

    ВідповістиВидалити
  4. @pan.bibliotekar ні, я того не знала. Дуже цікаво! А що саме за мова русинська (маю на увазі в контексті того часу)? Так називали карпатський варіант української чи ще щось? боюсь помилитися :)

    @Могилянська Бібліотекарка
    Ага, після http://pechenizhyn.org.ua/2011/05/blog-post_16.html я вже й не знаю, який це буде апгрейд, просто - Х.0? :)

    @Pani Ne Bibliotekar Дякую!!! Всім вітання також! Як ви там?

    @ALL: якщо навіть Дракула мав таку причетність до України, то нам вже на роду писано співпрацювати :))

    ВідповістиВидалити
  5. @Ганна: це питання краще залишити мовникам. А Дракула так львівських купців до себе закликав - бізнес перш за все! А у наш час, щоб українців заманити - пишуть англійською(.

    ВідповістиВидалити
  6. @pan.bibliotekar
    та румунів самих, якщо щось і кудись, то англійською заманюють. Такі вже нинишні реалії.. Але ми за нашу солов'їну - горой! І наша громадянська позиція незмінна.
    До речі, що Ви робили 9 травня? :)

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...