понеділок, 28 лютого 2011 р.

Підписано протокол про наміри між Міністерством культури і мистецтв Автономної Республіки Крим та Програмою «Бібліоміст»

Налагоджуємо тісніші зв'язки з кримськими колегами!

28 лютого 2011 р. о 12:00 у Кримському республіканському закладі «Універсальна наукова бібліотека ім. І.Я. Франка» відбулася церемонія підписання протоколу про наміри між Міністерством культури і мистецтв Автономної Республіки Крим та Програмою «Бібліоміст» («Глобальні бібліотеки – Україна») щодо реалізації спільного пілотного проекту «Бібліоміст – Крим».


Бібліотеки Автономної Республіки Крим активно використовують інноваційні можливості програми «Бібліоміст». Переможцями перших раундів конкурсу програми стали Джанкойська, Керченська, Євпаторійська, Феодосійська та Чорноморська централізовані бібліотечні системи, працівники яких проходять навчання у Республіканському тренінговому центрі КРЗ «Універсальна наукова бібліотека ім. І.Я. Франка». Цей центр, що був відкритий у червні 2010 р. та функціонує у рамках реалізації цієї програми, провів на своїй базі близько 40 семінарів, під час яких пройшли навчання понад 450 працівників бібліотек і ціла низка представників різноманітних вікових і соціальних прошарків населення.

Підписання протоколу про наміри між Міністерством культури і мистецтв Автономної Республіки Крим та Програмою «Бібліоміст» щодо реалізації спільного пілотного проекту «Бібліоміст – Крим» є черговим кроком у розвитку міжнародної професійної співпраці. Він спрямований на об’єднання зусиль з удосконалення бібліотечної справи, зміцнення матеріально-технічної бази, впровадження сучасних інформаційних технологій, покращення доступу населення до інформаційно-комунікаційних технологій і розвиток системи управління в публічних бібліотеках Автономної Республіки Крим.

У рамках цього проекту планується проведення для бібліотек АР Крим навчально-практичних програм, семінарів-практикумів, організація Школи молодих бібліотечних лідерів і вебінарів із розробки проектів, розвитку організацій та адвокації за участю провідних експертів бібліотечної справи.



Ці заходи спрямовуватимуться на розвиток і вдосконалення інформаційно-бібліотечної практики, зміцнення співпраці бібліотек із місцевими громадами для просування краєзнавчо-туристичних ініціатив, обмін досвідом між спеціалістами різних регіонів України та активізацію процесу залучення додаткових ресурсів у бібліотеки республіки.

Першим із низки цих заходів стане тренінг із адвокації для бібліотечних і музейних спеціалістів республіки, який відбудеться 1 лютого 2011 р. у КРЗ «Універсальна наукова бібліотека ім. І.Я. Франка». Мета цього тренінгу – здобути системні знання, спрямовані на залучення бібліотекою підтримки з боку представників органів влади, потенційних партнерів, грантонадавачів та громадськості загалом.

Цілком очевидно, що реалізація програми «Бібліоміст – Крим» та участь у ній бібліотек республіки надасть величезну допомогу бібліотечним закладам. Це стане не лише важливим етапом на шляху підвищення інформаційного сервісу та покращення бібліотечно-інформаційного обслуговування користувачів, але й значним внеском у розвиток культурного, освітнього і соціально-економічного рівня нашого півострова.

Прес-конференція для представників засобів масової інформації, присвячена церемонії підписання протоколу про наміри між Міністерством культури і мистецтв Автономної Республіки Крим та Програмою «Бібліоміст» щодо реалізації спільного пілотного проекту «Бібліоміст – Крим», відбулася 28 лютого об 11:00 у КРЗ «Універсальна наукова бібліотека ім. І.Я. Франка» (вул. Набережна, 29-а).

Будемо працювати й надалі для зміцнення цієї співпраці та налагодження нових контактів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...