пʼятницю, 25 лютого 2011 р.

Бібліотечний реп, соціальна реклама та інші тренди від навіки закоханих у бібліотеки



Підбито результати святкового конкурсу "Бібліотека+Читач=Любов" і попри визначених призерів, переможців та спеціальних номінантів не можу втриматися від того, щоб не звернути пильнішу увагу на деякі подані роботи.

Хочеться одразу відзначити декілька трендів.

Ну, по-перше, гадаю, модою сезону став бібліотечний реп. Ми думали, що Бібліоміст є першопрохідцем у цій галузі або, принаймні, одним з :)), але аж геть ні. Окрім нашого
р-енд-бішного призера з Каланчака реп також полюбляють:

Сєвєродонецька міська бібліотека ім. Й.Курлата



Думаю, Потапу й Насті варто звернути на них увагу :)

Олександрiйська мiська ЦБС

Потішили й традиційно-фольклорні роботи, такий собі Інтернет по-щирому, по-українськи



Сватання до Гончарівки

Гарненькі сердечки на вікні бібліотеки ім. В. Маяковського ЦБС Дніпровського району м. Києва, нотатки, написані маленькими читачами + бонус чарівний голос Філіппа Кіркорова



Класний ролик соціальної реклами представила централізована бібліотечна система Подільського району м. Києва. Вам точно скоро треба буде робити вірусні відео :)



У цьому відео мені сподобався торт (4:18 хв.) - ну нічого вже не можу зробити!



Щодо подкасту сподобалася історія про маленьку вибагливу любительку слухати казки, яка потім стала відданим бібліотекарем

Артемівська міська ЦБС


Ну і, мабуть, відео, яке вразило найбільше - від бібліотеки ім.В.Белінського, Керч.
Справжній центр життя громади, де знайдеться щось цікаве для кожного віку і смаку - тут вам і хатха-йога, уроки французької від носія мови з африканського континенту, уроки графічного дизайну.. ну, бракує хіба що перукарні для вашого улюбленого бібліокота!



Ну, і нарешті, пара зворушливих бібліотечних лав сторі..





Найголовне, на мою думку, що всі роботи дуже щирі і дійсно відображають найголовне - вдячність і любов до своєї бібліотеки та читачів

19 коментарів:

  1. Ну ось, чудовий пост. Тепер видно, що роботи переглядали, вони безслідно не зникли... Можна спати спокійно=)

    ВідповістиВидалити
  2. :)) ну, скажіть! мені дууже сподобався ролик і сама концепція керченської бібліотеки.. вражаюче! і Параска, що прагне бути з IT на ти.. про реп я взагалі мовчу :)

    ВідповістиВидалити
  3. @Pan - то весь сир-бор був тільки через те, що ви сумнівалися, що ми переглядали всі роботи і що ми ще додатково напишемо те, що щойно написали (це ще не фініш, доречі)? Але які ж ці чоловіки-бібліотекарі кумедні :).

    Спіть спокійно, ПБ. І критикуйте на здоров'я - це нас щоразу більше "заводить" та спонукає на нові досягнення :))

    ВідповістиВидалити
  4. НевиліковнийОптиміст: от не потрібно цих чоловіків-жінок ітд. все ви добре зрозуміли, але в майбутньому мабуть будете змушені знову бавитись з такими змістовними проектами.

    ВідповістиВидалити
  5. pan.bibliotekar - ви праві, цей проект специфічний, він має святкову тематику і розрахований на якомога ширшу аудиторію. Інші проекти відповідно матимуть свою конкретну цільову аудиторію та мету.

    ВідповістиВидалити
  6. так за Вами всима скучив, що на вихідних я тут.

    @Ганна, "цей проект специфічний, він має святкову тематику". А після оголошення результатів "конкурсу"(блоги), Ви скажете, що він був присвячений 1-му квітню, та був також жартівливим)))) Перші два місця посядуть ІНКОГНІТО, а третє віддадуть блогу сільскої бібліотеки, ну щоб їх помітили))))

    ВідповістиВидалити
  7. @echz: ну от навіщо Ви так?!! цей пункт було згадано в умовах! даєте "досвідченим кадрам" карти в руки, щоб можна було сказати же echz навіть з умовами не в силі ознайомитись??

    Інша справа, що "50-53-річним, подобаються саме такі", а інші не в захваті від змісту і формату конкурсу, висвітлення робіт учасників.

    Якщо сама згадка про те, що можливий інший погляд на доцільність проведення саме таких конкурсів викликає стільки обурення, то імхо щось не те у королівстві Данськім.

    ВідповістиВидалити
  8. ))))))
    @pan.bibliotekar, зараз маси підіймуться за це - "50-53-річним, подобаються саме такі". Ще скажуть, що ми зневажаємо не лише сільські бібліотеки, а ще й більшу частину бібліотекарів!!!! Ви що!!!?)) Нам буде відтепер набагато важче тримати оплот.

    ВідповістиВидалити
  9. @echz - мудрі люди кажуть, що на вихідні молодим гарячим хлопцям іноді корисно відпочивати від комп ютера. Відповідь на решту ваших коментарів отримаєте після завершення конкурсу блогів, бо відповідати зараз не бачу сенсу.

    @Pan - відповідаю так, як вмію і про свою приналежність до жіночої статі не можу забути ані в реальному житті, ані у віртуальному. Отака вже я старомодна...

    Ми будемо й надалі проводити конкурси у соціальних мережах, якщо бібліотекарям вони й надалі будуть подобатися і, тим більше, якщо вони самі будуть їх ініціювати. Ви завжди зможете висловити свою думку або пропозиції щодо покращення або зміни формату, і вона буде врахована.

    ВідповістиВидалити
  10. Який гарний недільний ранок!
    Мабуть, мені б теж треба було відпочити від компютера в неділю... Я тільки збиралася пару кліпів на ютюбі подивится, чесне слово! а якось сама собою зайшла сюди :))
    Ну, бачу, тут всі вже дійшли згоди. Можу лише приєднатися до слів колег і подякувати за конструктивну полеміку! До речі, ви так нічого й не написали про бібліотечний реп! І про Інтернет, який є "найвищим керівником" :)

    ВідповістиВидалити
  11. ...так нічого й не написали про бібліотечний реп!..

    Діти у нас гарні, а от якість звуку зроблено руками)).

    ВідповістиВидалити
  12. :)))) ну так, будемо далі зростати!

    ВідповістиВидалити
  13. ось ця добірка відео і піде нам завтра на практичні )))

    ВідповістиВидалити
  14. Звісно, Наталіє! Аналізуйте і практикуйте! :) Як Ваші навчання? Про RSS я пост читала

    ВідповістиВидалити
  15. Про рсс було два, а ютьюб ми ще не здолали, бо нема часу. Але було вчора додаткове навчання для відділу обслуговування - про бібліотечні блоги, навіщо їх читати )))

    ВідповістиВидалити
  16. добре, що не навіщо їх писати :)) ну,і які ви аргументи знаходили? :)

    ВідповістиВидалити
  17. Супер, завжди цікаво!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...