вівторок, 8 лютого 2011 р.

Сьогодні Інтернет буде безпечним

В Україні цей день відзначається вже третій рік поспіль завдяки ініціативи Коаліції за безпеку дітей в Інтернеті. Коаліція заснована у 2008 році компанією «Майкрософт Україна». З моменту заснування були проведені сотні активностей, спрямованих на захист дітей в Інтернеті. Основні серед них – це запуск освітнього сайту «Онляндія – безпечна веб-країна», на якому всі бажаючі можуть отримати необхідну інформацію, приєднатися до руху й зробити свій посильний внесок у вирішення проблеми.
Із 2008 року проведено 3 000 тренінгів для 78 000 учасників!

В Києві 8 лютого 2011 року відбудеться майстер-клас для 500 вчителів «Діти в Інтернеті. Як захистити від реальних загроз» в Київському університеті імені Бориса Гринченка.

В цей день буде презентовано методичний посібник «Виховання культури користувача Інтернету. Безпека у всесвітній мережі». Це перше в Україні професійний методичний посібник для вчителів із конкретними методичними, практичними порадами, розробками тренінгів для різних вікових груп.

8 лютого 2011 року, День безпечного Інтернету, на прес-конференції у Києві, присвяченій Міжнародному Дню безпечного Інтернету, будуть представлені результати Всеукраїнського дослідження «Визначення рівня обізнаності українського суспільства щодо питання безпеки дітей в Інтернеті». Дослідження проведено в рамках програми Microsoft «Партнерство в навчанні» кафедрою превентивної роботи та соціальної політики ЮНЕСКО.

Онляндія представлена у багатьох соціальних мережах. Приєднайтесь до спільноти Онляндії на Facebook. Лише 8 лютого 2011 року у День безпечного Інтернету у спільноті Онляндії Ви можете завантажити безкоштовний додаток і дізнатись – чи насправді Ви знаходитесь у безпеці в Інтернеті.

Про Коаліцію за безпеку дітей в Інтернеті
Коаліція заснована компанією «Майкрософт Україна» у рамках програми «Партнерство в навчанні». Членами Коаліції є неурядові організації Всеукраїнська мережа протидії комерційної сексуальної експлуатації дітей (член міжнародної організації ЕКПАТ), Міжнародна Школа Рівних Можливостей, Міжнародний центр захисту дітей від експлуатації й викрадень, Міжнародна організація з міграції, Інститут інформаційного суспільства, Інтернет-Асоціація України, «Ла Страда – Україна», проект «Відкритий світ інформаційних технологій» (IDEA), Міжнародний дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, компанії «Майкрософт Україна», «Хьюлетт-Пакард», «Воля», «Астеліт» (торговельна марка life:), «Укртелеком» (торговельна марка «ОГО!»), «Київстар», «МакДональдз Юкрейн», ПресКом, телекомунікаційна група Vega, комунікаційна група ESG, платіжна система WebMoney Transfer, Американська торговельна палата в Україні, видавництво «Едіпрес Україна», «Гала радіо», «МТС Україна», програма «Бібліоміст» та музикант Святослав Вакарчук, засновник фонду «Людми майбутнього».
Коаліція займається реалізацією програми «Безпека дітей в Інтернеті», що включає цілий ряд заходів, спрямованих на навчання дітей, учителів і батьків правилам безпечного користування Інтернетом, а також на створення відповідного законодавчого й нормативного середовища.

Контактна інформація для преси:
Артур Кочарян, координатор програми «Онляндія – безпека дітей в Інтернеті»

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...