середу, 2 лютого 2011 р.

Любов до читання має охопити всю країну?

Така назва навіть невиліковному оптимісту здається занадто... хочу підібрати влучне слово, але під вечір вже не дуже виходить... перебільшено-оптимістичною (якось так). Але у дописі джерела зазначено саме так.

Більше того, робляться припущення, що "Вірус читання охопить всю країну". Ну... поживемо-побачимо, бо наразі країну більше охоплюють інші віруси :), до того ж наведена нижче порівняльна статистика якось не дуже сприяє зростанню оптимізму.

"За підрахунками організаторів, учасниками конкурсу стали 15 відсотків всіх дітей в Україні із 6-7 класів. Для порівняння зауважимо, що у схожих конкурсах в Німеччині бере участь 99 відсотків дітей. "

Не думаю, что в Німеччині діти набагато більше читають. Деякі дослідження спростовують таке припущення. Але думаю, що там такі конкурси набагато краще рекламуються + можливо кращі призи і заохочення через школи.

Але так чи інакше, конкурс «Найкращий читач 2011 року» (цього разу НЕ від програми "Бібліоміст" ) вже традиційно стартував в Україні 1 лютого. Дитина приходить до бібліотеки, читає якомога більше книжок, а згодом презентує зміст прочитаного журі. Хто більше прочитає, той і переможець.

Долучайтеся і допомагайте розповсюджувати цей рідкісний в наш час вірус :).

До того ж, 5-й ювілейний раунд конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами ще триває - користуйтесь нагодою не тільки долучитися до "Найкращого читача-2011", але ще й отримати на це підтримку Бібліомоста.  

4 коментарі:

  1. Успіхів конкурсу! Трохи вже про це - http://kmalibrary.blogspot.com/2011/01/13-sbn.html

    ВідповістиВидалити
  2. @Могилянська Бібліотекарка - дякую, виявляється я пропустила таку запеклу дискусію.

    @Всім, хто це вже обговорював - об'єм роботи дійсно дуже буде великий, результати і сльози щастя дітей цього варті. І, безперечно, ще є над чим попрацювати - і УБА, і Форуму, і всім дитячим бібліотекам, які й без того роблять величезну роботу з дітьми (дуже добре знаю, про що кажу).

    Тому ще раз можу припустити, що чим більше партнерів, волонтерів та додаткових грантових ресурсів вдасться залучити бібліотекам, тим кращим буде Конкурс цього року.

    ВідповістиВидалити
  3. Незабаром викладу аудіо з нагорождення переможців дитячого читання в Херсонській області, інтері"ю з школярами, б-карями, видавцями. Думаю, буде цікаво послухати всім.

    ВідповістиВидалити
  4. Обов'язково! Буде класно послухати подкаст!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...