вівторок, 1 лютого 2011 р.

Ще раз про мобільні бібліотеки

Тема мобільних бібліотек є актуальною завжди- як у минулому столітті, так і зараз. Як для відсталих країн, так і для розвинутих. 
Тому, коли мені випадково зустрілося чергове фото сучасної мобільної бібліотеки, не змогла втриматися, щоб не поділитися.

Крім того, такі полички у телефонній будці ідеально підходять і для ідеї буккросингу. Щоправда, є підозра, що ближче до ночі всі книги можуть звідтам "раптово" щезнути :).
Але це вже на розсуд організаторів. Ніхто ж не заважає або нічний замок повісити, або розмістити таку будку на території, що охороняється або десь... напроти найближчого міліцейського відділення :)

Як вже колись писали в одному дружньому бібблозі, фінські колеги щиро й гостинно запрошують всіх на Фестиваль мобільних бібліотек. Сам фестиваль, без сумніву, буде дуже цікавим, але що мені особливо сподобалося - так це те, що фінська мобільна бібліотека святкує цього року свій 50-річний ювілей.


Як повідомляв колись той же дружній бібліотечний блог, минулого року день мобільної бібліотеки вперше відзначали і в США. А я подивилася, що його будуть відзначати і 13 квітня цього року.

Ну, і іноді, хоч і не дуже часто, в мережі щось навіть пишуть про українські мобільні бібліотеки.

То... може нам би теж якійсь день календаря собі обрати, щоб з чистою совістю...  випити підняти келих за розвиток вітчизняної бібліотечно-мобільної справи? Як вам, наприклад, 24 червня - за рідким виключенням чудовий сонячний день, в який зручно активізуватися всім вело-авто і т.д. бібліомобілям та зібратися десь... на вітчизняному Марсовому полі та прийняти щедрі дарунки від владних спонсорів? Вони ж он як українську бібліотеку в Москві нещодавно подарунками завалили... може й на українську мобільну бібліотеку в Україні щось залишиться :)  

4 коментарі:

  1. Підтримую!
    Дата - можна обговорити різні пропозиції. Варто під егідою УБА?
    ps/ а картинку цю я раніше знайшла:-) - http://kmalibrary.blogspot.com/2011/01/blog-post_22.html

    ВідповістиВидалити
  2. Невиліковний оптиміст1 лютого 2011 р. о 21:39

    @ Дякую за картинку, бо вже й не пригадувала, на якому саме блозі її запозичила :). Було б непогано й під егідою УБА. Тому що іншої серйозної бібліотечної асоціації для публічних бібліотек ми досі не знаємо...

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже класно!! І зробимо телемост з мобільною бібліотекою якогось сонячного берега/пляжа!?

    ВідповістиВидалити
  4. @Ганна - а чи не занадто оптимістичні плани як для першого разу/бліну? :)

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...