понеділок, 24 січня 2011 р.

Перші бібліотечні звуки на не бібліотечній хвилі

Або, як кажуть провідні українські біб-блогери, "надоїло читати - слухайте!" Особливо, якщо хочете дізнатися, що можна зробити своїми руками після одноденного тренінгу з подкастингу.

Спочатку ми з Ганною мріяли, що спершу все відредагуємо, де треба "підчистимо" або перечитаємо ідеальним голосом (а не напіввмираючим перед обідом :)), а вже потім будемо викладати. Але, прийшовши в понеділок в офіс і побачивши об'єм роботи на тиждень ми раптом чомусь передумали :). І вирішили представити наші перші звукові творіння такими, як вони вийшли за тих умов, які ми мали для їх створення і запису.

Та й бібліотекарям напевно буде цікаво посміятися з Бібліомоста та трохи закидати його помідорами :).

Отже, перший пішов, трохи пізніше чекайте на другий. Ми навіть ще нормально (разом із плеєром) вставляти подкаст у допис ще не навчилися :), хоча вже знайшли відповідну інструкцію. Але це - вже не сьогодні. Тому інструкція на сьогодні - наведіть мишу на файл і клацніть по ньому, відкриється випадаючий список із 2-х опцій. Оберіть опцію play, download ще не треба...

І одразу пропозиція для всіх: якщо хочете запропонувати наступні цікаві сюжети для наших "небібліотечних хвиль" або бути героями наших інтерв'ю - пишіть! Бо інакше й далі будемо розповідати про українські бібліотеки самі :)) 


11 коментарів:

  1. Як я вас розумію! ))
    По-перше, для першого разу це досить пристойно, і все-таки жінки дуже рішучі, бо основна маса чоловіків буде довго думати, творити, потім викладає 1 подкаст раз на півроку...
    Отже, чекаємо на продовження, але останніми днями не було часу слідкувати за всіма новинами, тому питання:
    чому одноденний тренінг - було ж заявлено 21-22?
    Хто з вас там був? Чи були б-карі взагалі? Які враження? Якщо хтось відписався про тренінг, буду вдячна за лінки, бо зараз шукати ніколи, тільки-но звіт віднесла.

    В мене запланована певна кількість подкастів на цей рік, але в мене це вимагає певного душевного стану,бо це ще гірше, ніж вірші;
    тож я поки що виношую, виношую...а як згадаю вимоги тренера до якості звуку - спати спокійно не можу. Але буде, буде.

    ВідповістиВидалити
  2. І я вас... чу-до-во розумію! :)
    Власне, тренінг був дійсно дводенний, але тренінг у класичному розумінні цього слова (навчання як це робити) був у перший день. У другий день ми вже самі щось там клєпали, а потім все слухали разом і мотали на вус зауваження трьох тренерів, які оцінювали подкаст з точки зору змісту, звуку і ... ще там чогось на зразок режесури :)

    Тренінг загалом був дуже класний, насправді. Хотілося залізти у тонкості подкастингу ще глибше, але ж не за такий час. В основному були журналісти, з бібліотек - ми-небіблотекарі + координатор проекту Бібліотечний ковчег зі Львова. Але не переживайте - ми спробуємо ангажувати Молоде для друзів і грантерів Бібліомоста ексклюзивно :)

    ВідповістиВидалити
  3. Молодцы! интересно и необычно. Только я вначале не поняла - это был какой-то отрывок? (о том что люди влюбляются и ходят в библиотеки).
    И еще вопрос, а возможно ли на протяжении всего разговора фоном включать спокойную музыку, мне кажется так будет намного лучше и мягче восприниматься??

    ВідповістиВидалити
  4. Gor'kovka - это Караченцев говорил про библиотеки - запись из фильма "Человек с бульвара Капуцинов".

    Спокойную музыку на фоне можно. Главное только, чтобы под мой и без того...слишком спокойный голос в сочетании с такой музыкой слушатели не позасыпали :))

    ВідповістиВидалити
  5. С отрывком из фильма - придумали супер! Надо пересмотреть.. Очень приятно вас снова услышать:) Так держать!
    А что такое библиотерапевтический центр?

    ВідповістиВидалити
  6. Невиліковний оптиміст25 січня 2011 р. о 12:14

    Илья, мы тоже оч радовались, когда Ваши подкасты слушали :). Библиотерапевтический центр - это когда детей лечат книгой и в библиотеке работает штатный психолог. Сказкотерапия для детей из интернатов и малообеспеченных семей как часть арт-терапии 0 это тоже всё оно. Собственно, про это в одном из следующих выпусков. Не переключайтесь :)

    ВідповістиВидалити
  7. Ну я Вас вітаю! Мені дуже сподобалось. Сподобалось, не тому що почув про наш блог (але за це ВЕЛИКЕ дякую). Сподобалось тому, що:
    1. Дуже приємний голос (і навіть російською мовою)))
    2. Дуже цікава ідея + бездоганне виконання
    3. Трек в кінці аудіозапису (буду вдячний, якщо скинете лінк на нього)
    4. Прослухавши від початку і до кінця, не виникло бажання вимкнути, а це величезний +.

    Тож цікава ідея, супер! Чекаю з нетерпінням нового виходу в ефір)))

    ВідповістиВидалити
  8. echz - ваш блог був першим, що спав на думку, коли до завершення часу, який нам дали на запис залишалося біля 7-9 хвилин :). Напевно тому, що в нього сама модна назва - блог електронного читального залу! Чекайте, ми ще до вас (фізично) доберемося і тоді ви самі зможете щось розповісти людям ... дуже приємним голосом :)

    ВідповістиВидалити
  9. Молодець, Юля! Гарно вийшло! Як я люблю тих, хто любить бібліотеки і рада, що наша бібліотека була місцем навчання таємницям подкастінгу.
    Іллі Сорокіну відповідаю: бібліотерапевтичний центр - це проект, а взагалі - то, Ілля, в світі (і у Львові) є такі бібліотеки - заходиш - і жити стає легше :)

    ВідповістиВидалити
  10. @bibliodoktor - вже один ваш нік наводить на думку, що добра бібліотека може вилікувати найважчі випадки :)

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...