середу, 19 січня 2011 р.

Як захищають бібліотеки через Фейсбук у Великобританії

Може і нам варто спробувати?

People power empties threatened library

Під такою назвою вийшла одна з останніх статей на ABC News. Виявляється, мешканці маленького містечка у Великобританії Stony Stratford, район north Buckinghamshire винесли (цілком легально, в рамках стандартного сервісу книжкового абонементу) всі до останньої книги з бібліотеки. Таким чином вони намагалися захистити свою улюблену бібліотеку від закриття, яке їй загрожувало. 

До цього часу, містечко було відоме "широкій громадськості" лише своїми двома ПАБами - The Cock та The Bull. Але коли місцева влада ухвалила рішення закрити бібліотеку в рамках бюджетних скорочень, 6000 місцевих жителів містечка вирішили сказати своє слово.  

Ще тиждень тому у бібліотеці налічувалося 16 000 книжок, але одного чудового дня бібліотекарі опинилися перед пустими полицями. "Стоуністетфордці" взяли додому по 15 книжок кожен (максимально дозволена в бібліотеці кількість книжок для позичання), включаючи й запилені мануали з механіки та легковажні романи в паперових обкладинках.   

Протягом цього тижня періодично були "надзвичайні ситуації", коли щогодини з бібліотеки виносили до 380 книжок (можна лише поспівчувати працівникам відділу абонемету :)) - от що означає справжній книжковий конвеєр!

Кампанія під назвою  'Wot No Books' була організована на Фейсбуці друзями бібліотеки Stony Stratford. Ініціативна група каже, що цей протест має на меті показати порожнечу, яка утвориться в суспільстві після того, як бібліотеку буде закрито.

Місцева влада наразі дипломатично відповіла, що буде "продовжувати консультуватися з місцевою громадою щодо запланованого закриття бібліотеки". 

1 коментар:

  1. Класна стаття, цікава акція! Українські бібліотеки - використовуйте зброю соц. медіа!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...