четвер, 13 січня 2011 р.

Богатые тоже плачут (Досі вважаєте, що бібліотеки в Україні погано фінансуються?)

Тоді подивіться на багату й процвітаючу Каліфорнію

Губернатор Каліфорнії Jerry Brown в понеділок оприлюднив бюджетну пропозицію (budget) на 2011/12 роки, згідно з якою скасовується ВСЕ фінансування для публічних бібліотек з бюджету штату.
  
Шокуючий бюджет Брауна (якому ще треба буде пройти процедуру затвердження через законодавство штату) обрізає бюджетне фінансування на 12,5 млд доларів та передбачає "широку та суттєву" реструктуризацію урядових операцій.


The Richard Riordan Central Library, Los Angeles, California
 Це означатиме втрату $30.4 млн на три з найважливіших державних програм підтримки публічних бібліотек: Public Library Fund ($12.9 млн), Transaction Based Reimbursement ($12.9 млн), та California Library Literacy and English Acquisition Service ($4.6 млн).

Paymaneh Maghsoudi, президент Каліфорнійської Бібліотечної Асоціації (CLA) та директор публічної бібліотеки Whittier, моментально розпочав кампанію спротиву (press release).

Maghsoudi сказав, що фінансування бібліотек вже було скорочено на 75 процентів (уявляю, яким воно було до скорочення! :)) під час "правління" двох останніх адміністрацій.

Ми з великою цікавістю будемо спостерігати за подальшим розвитком подій, вболівати за адвокаційну кампанію CLA та підтримувати їх морально. А наразі здається, що ще трохи і бібліотекарі США будуть стажуватися в Україні за програмами виживання і процвітання в умовах хронічного державного недофінансування :)

2 коментарі:

  1. Як я обожнювала Іден та Круза! Яка ностальгія!!

    ВідповістиВидалити
  2. Все на Землі урівноважується, наступає гармонія...
    Оксана Розміровська

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...