вівторок, 28 грудня 2010 р.

Важка артилерія - подарунки від the U.S. State Department

Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) with budgets up to $50,000 
First Round Starts: January 19, 2011

Alumni - це такі (переважно) хороші люди, які колись навчалися в США за програмою або програмами (іноді їм це так подобається, що вони повертаються :)) професійного або академічного обміну. Я колись з ними тісно співпрацювала в Айрексі; більше того - багато з них зараз працюють в Бібліомості. Це все до того, що їх не треба боятися і вони не кусаються + навіть люблять бібліотеки :)

Спонсор таких програм обміну - майже завжди Держдепартамент США, який не забуває про своїх аламніков навіть після того, як вони повертаються назад до своїх країн. І ось вам останній приклад - гранти в рамках Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) з бюджетом до 50.000 у.о. 

А до чого тут бібліотеки? - запитаєте ви. До того, що аламні їх дуже люблять... вглубине души, очень глубоко :). Бібліотекам лише треба їм про це вчасно нагадати. Особливо тим бібліотекам, де працюють центри Window on America та колись працювали центри IATP з активними аламні клубами. 

Спробуйте запропонувати їм зробити якійсь спільний з бібліотекою проект, і нехай буде вам щастя! Але зауважте, що перший раунд розпочинається вже у січні 2011, і перші ідеї повинні подаватися між
January 19 and February 12, 2011 through the State Alumni global community website https://alumni.state.gov <https://alumni.state.gov> - аламні ці сайти добре знають.

Теми проектів цього року: зміна клімату, менторство та залучення аламні до інновацій або інноваційне залучення аламні (можливі декілька варіантів перекладу, хоча другий варіант найкраще передає зміст і щось мені підказує, що тут гарно би пішла тема web2.0/web3.0). 

Все проекти мають бути складені із залученням "командної гри" (щонайменше 10 аламні тренінгових або академічних/професійних програм, тому я і пригадала колишні аламні-клуби при IATP).

Другий раунд конкурсу триватиме з 1 по 15 березня, переможців буде оголошено до 1 квітня 2011.   

2 коментарі:

  1. Цього року у співпраці з бібліотекою в нас реалізовано 2 міні-проекта випускниками програми „Громадські зв'язки" (міні-гранти на волонтерські акції)
    http://www.ccfrussia.ru/?mod=s_page&sp_id=294
    Вони теж можуть подаватись в Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF)?

    ВідповістиВидалити
  2. А чому ж не можуть? Community Connections (громадські зв'язки) - одна з найпопулярніших програм Держдепа

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...